LANDBRUG

Er en fremtid med fokus på natur, miljø og produktion af fødevarer lige noget for dig?

Har du en god fysik, er du frisk på at arbejde med både dyr, planter, natur og maskiner - og kan du tage ansvar?

Du skal kunne trives med at arbejde alene og have sans for både administration og vedligeholdelse.

Det arbejde, som foregår i et moderne landbrug, har gjort, at mange metoder og teknikker fra håndværk og industri er blevet en naturlig del af hverdagen. Landbrugsuddannelsen samler nogle uddannelser og færdigheder, som finder anvendelse både inden for håndværk, industri, landbrug eller gartneri og beslægtede erhverv.

Video

mød en elev

“"Den fedeste oplevelse er at være med i hele produktionen, tage imod dem som hvalpe og passe dem, indtil de skal pelses. Det er også vigtigt, at man har respekt for dyrene, selv om det er små dyr."”

”Små dyr er fascinerende”

En stor fascination af dyr har været altafgørende for Helge Nielsens valg af uddannelse. Han arbejder med mink på en minkfarm, og han nyder sit arbejde:

"Den fedeste oplevelse er at være med i hele produktionen, tage imod dem som hvalpe og passe dem, indtil de skal pelses. Det er også vigtigt, at man har respekt for dyrene, selv om det er små dyr," fortæller Helge.

 

Nyder at uddanne

Helge er ansat hos Konrad Welling, der driver en minkfarm, hvor deres praktikanter nogle gange har anderledes læremæssige kompetencer. Da Konrad fik problemer med ryggen var det fantastisk for ham, at Helge kunne overtage opgaverne:

"Man kunne se, at han begyndte at få succes med opgaverne, jo flere gange han prøvede det," fortæller Konrad, der i øvrigt nyder at uddanne folk til branchen.

 

Meget frit arbejde

Helges daglige arbejde med mink ser ud til at vare ved. Faktisk kunne han ikke forestille sig at arbejde med noget som helst andet for øjeblikket:

"Arbejdet med mink er meget frit, og man kan være sig selv her. Det gør, at jeg virkelig føler mig hjemme på en minkfarm," siger Helge.

KRAV TIL ANSØGNING OG CV

Det at søge en praktikplads svarer til at søge et hvilket som helst andet job. Du sender en ansøgning til virksomheden, der så vil vurdere dig ud fra dine beskrevne kvalifikationer.

Forberedelse betaler sig. Hvor vil du allerhelst i praktik? Overvej, hvem du er, og hvad du kan. Men tænk også over, hvor du skal kigge efter job, og hvem du skal søge uopfordret. Tænk bredt i brancher og geografi.

Søg fokuseret og målrettet, og prøv at tænke i utraditionelle baner, når du skriver ansøgningen.

Du skal nemlig være god til at præsentere dig selv over for en kommende arbejdsgiver og bevise, at du er en dygtig og stabil medarbejder. I sidste ende er det din evne til at sælge dig selv, der kan afgøre, om du får en praktikplads.

Skolekalender

Se kalenderen over skoleophold på landbrugsuddannelsen