Personvognsmekaniker

HANSENBERGs mål er at skabe trivsel og professionelle kompetencer for jeres virksomhed, og at hjælpe elever og virksomheder med at få samarbejdet om en praktikplads til at gå op i en højere enhed.

På disse sider har vi samlet en lang række oplysninger, for at give et overblik over HANSENBERGs tilbud, og de forhold der gælder, når I har ansat en elev.

Find informationerne både herunder og i menuen til venstre, eller spørg praktikpladskonsulenten, find kontaktoplysningerne i boksen til højre.

Vi byder alle spørgsmål velkomne

PRAKTIKPLADSKONSULENT

Kim Westberg

Branchekonsulent

Tlf. 2033 0240

kw@hansenberg.dk

 

Den gode historie

“Som virksomhed er der stor prestige i at give sine elever mest mulig erfaring med i bagagen.”

Simon Nicolaisen er ved at uddanne sig til personvognsmekaniker på HANSENBERG. Uddannelsen tager mellem to og fire år. 

Han er i lære hos Freddy Christensen, som er indehaver af Vamdrup Biler.

Før han fik sin læreplads, havde han allerede en smule erfaring inden for faget og kunne derfor hurtigt indgå i arbejdet på lige fod med kollegerne.

 

Djævlen i detaljen

Når man arbejder med mekanik, er sansen for detaljer yderst vigtig. Det kræver nemlig en vis grundighed at gøre et godt stykke arbejde, og det passer Simon godt:

"Jeg går utrolig meget op i, at mit arbejde er ordentlig udført . Jeg har altid interesseret mig for mekanik og elsker at blive udfordret, hvilket denne branche især giver mig mulighed for. Derfor ved jeg, at jeg er landet på rette hylde," siger Simon.

 

Prestige i at udlære

Som virksomhed er det meget vigtigt at kunne give sine elever en god ballast og en masse erfaring, så de kommer igennem forløbet på bedst mulig vis.

"Der er stor prestige i at give sine elever mest mulig erfaring med i bagagen," fortæller Freddy Christensen.

 

Udlandet kalder

Ambitioner for fremtiden er en god ting at have - også for Simon. Han har derfor planer om at rejse til udlandet i en periode og arbejde som mekaniker, så han kan suge en masse erfaring og gode oplevelser til sig. 

eux

Eleven kan tage denne uddannelse som EUX.

Uddannelsestiden vil typisk være ½ år længere end den "normale" længde for den pågældende erhvervsuddannelse.

Skoleforløbene vil være længere og mere koncentrerede, for at eleven kan gennemføre de gymnasiale fag og projekter.

Den praktiske del af elevens erhvervsuddannelse vil være fordelt på færre forløb end i den tilsvarende ordinære erhvervsuddannelse. Uddannelsen afsluttes med projekter, svendeprøve og eksamen i de gymnasiale fag. Eleven vil få udstedt et EUX-bevis med karakterer.

EUX-uddannelserne starter op hvert år i august.

Læs mere om EUX personvognsmekaniker her.