VVS

HANSENBERGs mål er at skabe trivsel og professionelle kompetencer for jeres virksomhed, og at hjælpe elever og virksomheder med at få samarbejdet om en praktikplads til at gå op i en højere enhed.

På disse sider har vi samlet en lang række oplysninger, for at give et overblik over HANSENBERGs tilbud, og de forhold der gælder, når I har ansat en elev.

Find informationerne både herunder og i menuen til venstre, eller spørg praktikpladskonsulenten, find kontaktoplysningerne i boksen til højre.

Vi byder alle spørgsmål velkomne

PRAKTIKPLADSKONSULENT

Kim Westberg

Branchekonsulent

Tlf. 2033 0240

kw@hansenberg.dk

 

Den gode historie

“Vi har altid haft gode oplevelser med de lærlinge, vi har haft, og derfor vil vi også blive ved med at have dem.”

Rasmus Bundgaard Vilhelmsen får masser af god erfaring og fede oplevelser, mens han er i lære hos Claus Sørensen, som driver virksomheden Regner og Claus Sørensen VVS:

"Jeg brænder for VVS-faget, fordi det giver mig rigtig mange udfordringer. Det er langtfra et kedeligt fag, og arbejdsdagen varierer fra dag til dag," siger Rasmus, da han bliver spurgt til sit valg af uddannelse.

 

Gode oplevelser med lærlinge 

Rasmus er i gang med VVS-energiuddannelsen på HANSENBERG. Han er på nuværende tidspunkt i lære under Claus Sørensen, som driver virksomheden.

Der er i den tid, virksomheden Regner og Claus Sørensen VVS har eksisteret, blevet udlært 50 VVS-lærlinge. Firmaet har altid haft lærlinge, og det vil man blive ved med. Erfaringerne med lærlinge er nemlig gode, og det kan oven i købet hjælpe branchen med at lokke flere unge mennesker til.

"Vi har altid haft gode oplevelser med de lærlinge, vi har haft, og derfor vil vi også blive ved med at have dem," fortæller Claus Sørensen.

 

Danmarksmester 

Især én begivenhed har sat et stort aftryk på Rasmus' læretid. Da han vandt DM i Skills. 

For mester Claus var det et særlig stort øjeblik, da Rasmus vandt DM i Skills, for det fik ham til at føle, at han havde gjort en forskel. 

Rasmus ser tilbage på øjeblikket som en enorm oplevelse og et selvtillidsboost, der gjorde stort indtryk på ham:

"Akkurat da mit navn blev råbt op som vinder, gik der et sus igennem kroppen. Jeg kan godt lide at konkurrere, og jeg er et vindermenneske. Jeg var oppe mod tre superkompetente deltagere, som hver især har klaret sig virkelig godt til deres svendeprøver. Derfor var det noget af et skulderklap at slå dem til DM i Skills,’’ siger Rasmus med stolthed i stemmen.

eux

Eleven kan tage denne uddannelse som EUX.

Uddannelsestiden vil typisk være ½ år længere end den "normale" længde for den pågældende erhvervsuddannelse.

Skoleforløbene vil være længere og mere koncentrerede, for at eleven kan gennemføre de gymnasiale fag og projekter.

Den praktiske del af elevens erhvervsuddannelse vil være fordelt på færre forløb end i den tilsvarende ordinære erhvervsuddannelse. Uddannelsen afsluttes med projekter, svendeprøve og eksamen i de gymnasiale fag. Eleven vil få udstedt et EUX-bevis med karakterer.

EUX-uddannelserne starter op hvert år i august.

Læs mere om EUX vvs her.