PRAKTIK I UDLANDET (PIU)

brænder du for at udforske et andet land og en anden kultur?

PIU-ordningen giver mulighed for, at du kan få praktikophold i udlandet godkendt som en del af din erhvervsuddannelse, og at der gives økonomisk tilskud til dig eller til din danske arbejdsgiver.

Du kan komme i praktik i udlandet på to måder, hvor udsenderen enten er en dansk erhvervsskole eller en arbejdsgiver: skoleudsendelse eller udstationering.

Spørg vores PIU-koordinatorer om dine muligheder for at udforske en anden kultur under din uddannelse, find deres kontaktoplysninger længere nede på siden.

Der ydes tilskud til praktikophold for elever på erhvervsuddannelser. 

Varighed: Du kan tage hele din praktik i udlandet eller blot dele af den. Ved ophold under en måneds varighed udbetales der dog ikke nogen støtte fra AUB

 

Rigtig mange elever benytter sig hvert år af muligheden for at komme i praktik i ulandet

Film:

  • Mia har været i praktik som møbelsnedker i Japan
  • Eva har været i praktik som kok i Italien
  • Jakob har været i praktik som møbelsnedker i Colombia

 Historier:

  • Jens har været i praktik som automekaniker i Grønland
  • Louise har været i praktik som planteskolegartner i Island 
  • Patrick har været i praktik som automatiktekniker i Kenya 
  • Alle 3 har de fortalt om deres oplevelser. Læs deres historier i folderen PIU.

På HANSENBERG har vi gode erfaringer med at sende dyrepassere ud gennem PIU-ordningen. Længere nede på siden kan du fx også læse om 2 veterinærsygeplejerskers oplevelser i et andet land.

SPØRG OS

Har du spørgsmål vedrørende skoleudsendelse og praktik i udlandet, kan du henvende dig til:

 

Hans Riehmann

PIU-koordinator for dyrepassereleverne

Tlf. 2933 6187

hri@hansenberg.dk

 

Helge Lei Hansen

PIU-koordinator for veterinærsygeplejerskeeleverne

Tlf. 7932 0266

hlh@hansenberg.dk 

Jette Schou

PIU-koordinator for alle andre uddannelser

Tlf. 7932 0371

M: 2023 4720

jsc@hansenberg.dk

Vi fik et brev fra 2 elever, der er i praktik i udlandet

En lille hilsen fra Aviaaja og Camilla, der begge er veterinærsygeplejerskeelever. De er i praktik på Larvik Smådyrsklinik i Norge

Vi har nu været her i 1 måned og 4 dage, og vi har allerede lært SÅ MEGET! Mere end forventet, i hvert fald fra min side – og det føles, som om vi har været her i mange måneder.

Vores kollegaer er de flinkeste mennesker, man nogensinde kan få lov til at arbejde med. De har taget så godt imod os, og vi får lov til (næsten) alt, hvad vi vil.

Vi har rigtig meget ansvar her på klinikken, da vi har en, der går sygemeldt lige nu.

Vi er med under operationer til at holde øje med pulsen, gør klar før og efter operationer, tager imod og hjælper kunderne så meget vi kan, tager imod telefonopkald og sætter timer op og meget mere.

Vi har sågar fået lov til selv at tage kloklip-konsultationer, og i går fik jeg selv lov til at fjerne tandsten på en hund, uden jeg blev kigget over skulderen. Det var virkelig et selvtillids-boost! 

I løbet af denne måned har vi også lært at lægge venekateter, give vacciner, og se i mikroskop efter forskelligt. Samtidig står vi for at centrifugere blodprøver, og tage serum ud, som skal sendes videre til undersøgelse.

Vi bestiller sendinger til noget, der hedder IDEXX og pakker prøverne. Vi får lov til at rense hunde og kattes ører for øremider og andet snask, vaske sår, hvis en kat har været oppe at slås, og tager os af de kære dyr, efter de har været i narkose! 

Så vi har det veldig bra :-)

Så som du nok kan forstå, har vi det begge rigtig godt og glæder os hver dag til at komme på arbejde.

Dog er det norske sprog ikke altid lige let at forstå, især ikke i telefonen ha ha. Men mon ikke det kommer med tiden? Det håber vi!

 

Med venlig hilsen

Camilla og Aviaaja