Praktikcenter hansenberg

Skolepraktik - hvis praktikpladsen mangler

Praktikcenter HANSENBERG er et alternativ til elever på en erhvervsuddannelse, der efter grundforløbet ikke har fået en uddannelsesaftale med en virksomhed. 

Dvs. at det er muligt at komme i skolepraktik på hovedforløbet.

Alle elever med et afsluttet grundforløb kan søge en plads. Eleverne skal dog opfylde fire krav, før de kan optages:

 • Egnethed
 • Mobil geografisk
 • Mobil fagligt
 • Aktivt søgende

Samlet i et ord: EMMA.

HANSENBERG er godkendt som praktikcenter for følgende erhvervsuddannelser:

 • Frisør
 • Gastronom (kok)
 • Mediegrafiker
 • Personvognsmekaniker
 • Smed
 • Teknisk designer
 • Tømrer
 • VVS-energiuddannelsen

Længden på uddannelsen er den samme, som hvis du var i lære hos en virksomhed.

Ved spørgsmål, er du er velkommen til at kontakte Tina Haarbo Kristensen, leder af Praktikcenter HANSENBERG, på tlf. 2126 9268.

Karoline, der var i skolepraktik som mediegrafiker, klarede det så godt, at hun var blandt skolens dygtigste elever, og dermed fik overrakt HANSENBERG-medaljen på Koldinghus.

Karoline, der var i skolepraktik som mediegrafiker, klarede det så godt, at hun var blandt skolens dygtigste elever, og dermed fik overrakt HANSENBERG-medaljen på Koldinghus.

MØD EN SKOLEPRAKTIK-ELEV

“For Karoline Ribergaard Frederiksen har det at være i skolepraktik på mediegrafikeruddannelsen på HANSENBERG været en stor faglig og personlig succes.”

Karoline samler på medaljer efter skolepraktik

Ved svendeprøven i december 2019 fik Karoline Ribergaard Frederiksen en sølvmedalje, der er det ypperste inden for mediegrafikerfaget og kun uddeles i helt særlige tilfælde. I september i år kom hun også med i den eksklusive klub af modtagere af HANSENBERG-medaljen.

Den talentfulde mediegrafiker har under sin uddannelse både haft sine skoleperioder og praktikforløb på HANSENBERG. Og Karoline har udelukkende gode ting at sige om skolepraktikken (SKP):

”Opgaverne er alt fra magasiner til skilte – fra onlinearbejde til invitationer til kunstudstillinger. At lave noget, der er så forskelligt, styrker en. Diversiteten i opgaverne er klart en fordel ved at være i skolepraktik, for når man er i lære i en virksomhed, kan man godt komme til at sidde med den samme type opgaver hele tiden – og det gør man altså ikke i skolepraktikken”.

”Man har rigtige opgaver for rigtige kunder, og det gør en kæmpe forskel, fordi det er motiverende. Man står til ansvar for andre end sig selv. Og faglærerne arbejder sindssygt godt sammen, og de brænder for det, de laver. Det er noget af det, der gør, at mediegrafikeruddannelsen på HANSENBERG har så høj kvalitet”, forklarer Karoline.

 

Elsker faget

Høj kvalitet har også kendetegnet Karolines arbejde, og det kom bag på hende, da hun efter sin svendeprøve kunne tage fra HANSENBERG med en sølvmedalje:

”Det er ret sjældent, at nogen får sølv i mediegrafikerfaget, så først troede jeg slet ikke på det. Men det er super fedt at opleve, at det betaler sig at være passioneret og arbejde hårdt. Jeg elsker det her fag, og min målsætning har været, at jeg ville være rigtig, rigtig dygtig for min egen skyld. Det er 100 procent for min egen skyld, at jeg har knoklet og kæmpet”.

”Jeg er sådan en, der skal huske mig selv på, at jeg skal have min søvn. For når jeg er i flowet, vælter ideerne bare ud, og så er klokken pludselig tre om natten. I starten af uddannelsen havde jeg nok svært ved at tøjle det, og så var jeg jo mega træt om morgenen. Det kan være en udfordring at huske de basale ting som at sove og spise, når man er helt opslugt af noget. Men det er jeg blevet meget bedre til at administrere, og det har været en stor del af udviklingen”.

 

Kreativt karriereskift

Egentlig var det planerne om at læse til sygeplejerske i Vejle, der fik Karoline – som stammer fra Tønder – til at flytte til Kolding i 2013. Men karrierevalget var ikke det rigtige for hende, så hun valgte en anden vej:

”Jeg har altid været kreativ, men havde ikke tænkt over, at man kunne leve af det. På HANSENBERGs hjemmeside læste jeg om uddannelsen til mediegrafiker. Jeg søgte ind – og fik heldigvis en plads. Jeg er så glad for, at jeg foretog det karriereskift”, mindes Karoline.